Locatie

Gelegen in Cuneo, een stad in het zuiden van de Italiaanse regio Piëmonte en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie.

Pastificio 28 Pastai: 28 molens en 28 pastafabrieken

Opgericht in 1890, Pastificio 28 Pastai is een kleine ambachtelijke pastafabriek met uitzicht op de Valle dei Mulini di Gragnano.
Aan het begin van de 19e eeuw voedde de bron van Forma 28 molens en 28 pastafabrieken verrezen in volledige harmonie.
Een synergie van elementen die de naam hebben geïnspireerd: 28 Pastai, die u met hun gezichten, hun namen en hun verhalen het verhaal van deze pastafabriek zullen vertellen. Elke plaats heeft zijn waarde en voor de hele wereld betekent Gragnano pasta. De combinatie van water, tarwe en wind heeft de pastatraditie doen ontstaan. 

Klik hier om de volledige catalogus van 28 pastai te bekijken

Maar het streven naar perfectie gaat verder dan de IGP-specificatie, het is een doel dat ze elke dag nastreven, op de plek waar het oude traditionele recept wordt verrijkt met innovatie. 

Na meer dan een jaar onderzoek hebben ze voor Pastificio 28 Pastai een exclusieve en op maat gemaakte melange geselecteerd, verkregen uit de beste 100% Italiaanse tarwe uit de 
heuvels van Frentane, tussen Abruzzo en Molise. 

28 Pastai wordt gemaakt met een speciale techniek die een beschermende film (kleverig netwerk) creëert die het zetmeel vasthoudt, waardoor de pasta beter verteerbaar wordt en een lagere glycemische index heeft.

Pastificio 28 Pastai koos voor maximale transparantie voor de meest veeleisende consumenten, in feite is het de eerste Gragnano-pasta met traceerbaarheid in de toeleveringsketen. 
Elke verpakking heeft zijn eigen QR-code, dus je kunt met je telefoon de 100% tarwe-oorsprong controleren en ontdekken op welke temperatuur en voor hoeveel uur die specifieke partij pasta is gedroogd. 
28 Pastai bewijst het liever met gecertificeerde gegevens, van boer tot bord. 

28 Pastai is echter vrij van pesticiden en glyfosaat gecertificeerd door Bureau Veritas, om een ​​goed en gezond pastagerecht te garanderen. 

Ze geven de voorkeur aan acties boven lange toespraken over duurzaamheid. Eveneens hebben ze gekozen voor volledig recyclebare verpakkingen, omdat ze de impact op de planeet willen verminderen.

Enkele goede redenen om te kiezen voor Pastificio 28 Pastai zijn :
Gecertificeerd IGP, alleen Italiaanse harde tarwe, geen pesticiden en glyfosaat, licht verteerbaar, duurzaam, FOOD Award 2022 en Gambero Rosso Top Italian Food 2023 award.


Opgericht in 1934.

Klik hier om de volledige catalogus van 28 pastai te bekijken

1 van 5
1 van 4