Locatie

Modena is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Modena in Italië, gelegen in de Po-vallei. De oude universiteitsstad is gelegen in de regio Emilia-Romagna.

Over Acetaia Leonardi

Geduld, toepassing en respect van de tradities vormen de basis voor een sublieme balsamico-
azijn. Leonardi Balsamico-azijn werd geboren op de heuvels van Modena, waar de typische druivensoorten
Lambrusco en Trebbiano worden geteeld om het zogenaamde druivenmost-basisbestanddeel van de balsamico te verkrijgen als Azijn van Modena. Van het ophalen van druiven tot het bottelen, de Leonardi-familie volgt alle productiefasen van deze oude kruiderij.

Het Merk Reale :

Opgericht in 1896.
Reale is een synoniem voor aristocratische balsamico met een grote traditie, uiterst modern, elegant en verfijnd. Acetaia Reale is een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in balsamicoazijn van Modena. Gelegen op het platteland van Modena produceert het al meer dan vier generaties exclusieve producten die zijn verkregen volgens de traditie van de typische Lambrusco- en Trebbiano-druiven.
Proeverijen en rondleidingen door de boerderij en de wijngaarden. Eigen merken en private labels zijn ook
mogelijk. Steeds op aanvraag.

Balsamico-azijn

Elke balsamico-azijn is het resultaat van een specifiek, uniek project waarbij verschillende variabelen bijdragen aan het bereiken van excellentie; van het land, druifselectie (Trebbiano- en Lambrusco-druiven), het pletten van de druif, koken van de most tot de veroudering in kleine vintage houten vaten (eiken, kastanje, as, moerbei, kers en jeneverbes).

Traditionele balsamic-azijn van Modena DOP
(Denominazione di Origine Protetta)

Dit product is uitsluitend gemaakt van gekookte druivenmost die jarenlang heeft gerijpt in houten vaten waar het zich natuurlijk concentreert en van jaar tot jaar dikker en aromatischer wordt. Elk jaar wordt het overgebracht in een ander houten vat om de verschillende aroma's van eiken, kersen, kastanjes, essen,
moerbeien, jeneverbessen te verwerven. De traditionele balsamicoazijn van Modena DOP is alleen te vinden in de speciaal gevormde glazen pot van 100 ml, ontworpen door Giorgetto Giugiaro, die is genummerd en
verzegeld met het bijbehorende DOP-merkteken.

Er worden slechts twee kwaliteiten op de markt gebracht: "Affinato" minimaal 12 jaar gerijpt en "Extravecchio" minimaal 25 jaar gerijpt. Het is verboden de leeftijd in aantal of enige andere leeftijdsindicatie te vermelden behalve "Extravecchio" voor de 25-jarige.

Balsamico azijn uit Modena I.G.P.
(Indicazione Geografica protetta)

Dit is de klassieke Balsamico-Azijn voor dagelijks gebruik. Het is te bereiken van 6% zuurtegraad en is daarom gemaakt van gekookte druivenmost (minimaal 20%) en wijn azijn.

Balsamic condiment

Het heeft meestal een lagere zuurgraad dan de balsamico-azijn van Modena IGP, in dit geval omdat het is
gemaakt van alleen geacetificeerde gekookte druivenmost, uitsluitend gerijpt in houten vaten. REALE heeft een speciale lijn van balsamico-specerijen genaamd "Or Noir - Woods" die producten aanbiedt die meer dan 12 jaar in één type houten vaten hebben gerijpt: eik, jeneverbes of kers. Elk hout geeft het product zijn typische geuren en aroma's.

Gerelateerde balsamic specialiteiten

De WHITE BALSAMA, een aangename zoetzure smaakmaker gemaakt van witte druivenmost en witte wijnazijn. Het heeft een goudgele kleur en een fruitige, delicate smaak vanwege de zoetheid van witte druiven. Het wordt aanbevolen voor groenten, gevogelte en zeevruchten (oesters, garnalen, venusschelpen, kaviaar,...) of in fruitsalades.
De witte Balsama dressing REALE rijpt 3 tot 6 jaar op eikenhouten vaten.

De SABA is typerend voor het Modena-gebied en heeft een zeer lange traditie (ook wel VINCOTTO genoemd) die alleen gemaakt is van gekookte / geconcentreerde druivenmost en een lagere zuurgraad heeft dan Aceto balsamico. Het is perfect om fruit en desserts mee te garneren, ook om cocktails te maken en om kaas, vlees en salades te kleden.

Het glazuur van balsamic

Gemaakt van geconcentreerde druivenmost en oude balsamico-azijn van Modena. Het heeft een kenmerkende natuurlijke dikte door de lange kooktijd van de druivenmost, zodat het op alle soorten voedsel kan worden gebruikt, van voorgerechten tot desserts.

- De balsamico-compotes zijn gemaakt van fruit, suiker en balsamico-azijn en zijn ze perfect bij kazen, vlees en desserts.
- De Chocolates with Balsamic Glaze zijn bonbons van pure chocolade gevuld met balsamico glazuur.
- De Panettone is een typisch Italiaanse cake, hier gevuld met balsamico glazuur, klassiek kerstcadeau in Italië.

Balsamic pearls

De kaviaar, maar zijn gemaakt van de beste donkere en witte specerijen. Ze komen in je mond en voegen een
heerlijk vleugje moleculaire gastronomie toe aan je gerechten. Je kunt kiezen uit klassieke balsamico-truffel-,frambozen-, granaatappel-, vijgen- en citroensmaak.

Hoe artisanale balsamico wordt gemaakt:

- Oogst: met de hand plukken van typische Modena-druiven (witte druif Trebbiano - Rode druif Lambrusco).
- Knijpen van de druiven met "zachte" persmethode.
- Slowcooking gedurende 26-32 uur om natuurlijke geconcentreerde druivenmost te verkrijgen.
- Decanteren en verzuren door natuurlijk fermentatieproces.
- Rijping en veroudering in vaten van verschillende houtsoorten.
- Jaarlijkse transfers van vat naar vat en proeven.
- Bottelen, afdekken en verpakken.

1 van 5
1 van 4