Locatie

Novi Ligure is een gemeente in de Italiaanse provincie Alessandria (Regio Piëmonte).

Over Bodrato Cioccolato

Bij Bodrato maken ze nog steeds chocolade volgens de overgeleverde ambachtelijke methodes. Bodrato werd in de jaren 40 in Genua opgericht en in de jaren 70 overgebracht naar Capriata; in 2014 verhuisde
Bodrato naar Novi Ligure in een nieuwe moderne fabriek.

De traditie, de aandacht voor details en de passie voor chocolade hebben de eigenaren verleid om van een kleine werkplaats een gerenommeerde chocoladefabriek van hoge kwaliteit te maken. Dankzij hun innovatieve capaciteiten zijn de nieuwe eigenaren erin geslaagd om oude en zeer gewaardeerde recepten te combineren met nieuwe ideeën, waardoor ze talloze oplossingen van hoogwaardige producten kunnen aanbieden.

Het bedrijf is gevestigd in het belangrijkste zoetwarendistrict in het noordwesten van Italië, in het bekende gebied van Piemonte, beroemd om zijn wijnen als Cortese di Gavi en Dolcetto di Ovada. De vermaarde culinaire tradities van dit gebied bevorderden Bodrato's verbeteringsproces om zijn kunst van het maken van gebak te verfijnen en voort te zetten. De verwerking van chocolade is volledig handgemaakt: van de hazelnootrepen tot de Boero chocolade, de parel van het bedrijf.

Alleen voor de Boero worden geselecteerde ingrediënten gebruikt, ingrediënten zoals de kersen uit Vignola en Garbagna (dit is een slow food presidium) die lange tijd in de Grappa zijn geweekt gemaakt van de druiven uit het district. Alle producten zoals gevulde pralines, dragees, Gianduiotti en paaseieren zijn gemaakt volgens oude methoden van het traditionele gebak.

Een nieuwe functie voor een oud bedrijf dat een hoogwaardig imago laat verraden door de elegantie van zijn verpakking en zijn verfijnde producten. Het handelsmerk wordt een garantiebewijs, de kleur wordt zakelijk. Kleur rood staat voor de traditionele zoete fabricage; een kleur die staat voor passie en aantrekkingskracht. De letter B met de zilveren ring eromheen vormt het logo waarmee de firma tekent voor de kwaliteit van haar werk. Elk product heeft zijn kleuronderscheid: zwart voor donkere chocolade, zilver voor melkchocolade en wit voor witte chocolade. Om te genieten van de echte smaak, typisch voor chocolade gemaakt zoals in het oude dagen is meer dan een eenvoudig genoegen, het is alsof je een reis maakt naar een werkelijk unieke wereld van sensaties.

1 van 5
1 van 4