Locatie

Nettuno is een gemeente in de Italiaanse provincie Rome (regio Latium). Nettuno grenst aan de volgende gemeenten: Anzio, Aprilia (LT) Latina (LT).

Over Casa Divina Provvidenza

Opgericht in 1890, de boerderij "Casa Divina Provvidenza", is afgestaan ​​door de Vaticaanse staat aan de Cosmi-familie, die het in zijn oude glorie hersteld heeft door zich te concentreren op traditie. 
Het is een uniek erfgoed in Lazio gedurende meer dan 2 eeuwen. 
De Cosmi zijn al 3 generaties lang wijnmakers, toegewijd aan de verbetering van een prachtige vrucht van de aarde: de druif.

TOEWIJDING 
De familie Cosmi 
De voetsporen van Pietro, oprichter van het bedrijf, werden gevolgd door Fernando en Agnese, die met de kracht en opoffering van hun werk en met de durf die bij echte boeren hoort, de pijlers creëerden van wat het vandaag is geworden. 
Een bedrijf dat zich toelegt op de productie van wijnen van hoge kwaliteit. 
Een trotse familie die hun liefde voor de wijnbouw tonen, samen met Marco Delli Zotti, de oenoloog van het bedrijf, en die de inheemse wijnstokken laten schitteren, in naam van een regio met eeuwenlange wijngeschiedenis: Lazio.

RESPECT 
Het territorium 
De structuur van de bodem van Nettuno en vooral het deel van de kust nabij de zee bestaat voornamelijk uit een zeer harde steen, de Macco.
 
De grotten gevormd door deze steen aanwezig aan de kust en onder de hele stad Nettuno zijn grandioos, gebruikt als toevluchtsoord tijdens de oorlog en later, teruggaand tot de oude geschiedenis, als vaten voor het bewaren van wijn. 
Olijf- en pijnbomen omlijsten de wijngaard en omringen de boerderij, wat getuigt van de liefde en het respect voor het landschap en de grote geschiedenis waartoe de wijnmakerij behoort.

MISSIE 
Het bedrijf heeft ervoor gekozen om het maximale aan zijn traditie te geven door kwaliteitswijnen te produceren, met moderne technologieën, de beste machines te kiezen en zich te specialiseren, en zo oude waarden en moderniteit te combineren, een bedrijf op te zetten dat gelooft in de toekomst en in werk. 

Tegenwoordig is een vleugel van de boerderij af en toe het huis van de eigenaren, terwijl de rest is gewijd aan het maken van wijn, tot aan het bottelen en verpakken van het product. 
Grenzend aan de kelder is het bedrijf Enoteca met het proeflokaal, een bestemming voor toeristen en de lokale bevolking.

1 van 5
1 van 4