Locatie

De provincie Asti ligt in het zuidelijke deel van de Noord-Italiaanse regio Pïemonte. Ze grenst in het noordwesten aan de provincie Turijn, in het oosten aan de provincie Allessandria, in het westen aan de provincie Cuneo en in het zuiden aan de Ligurische provincie Savona.

Over Davide Barbero

Soms gebeurt het dat, terwijl je door de  straten van een stad wandelt, je geluiden hoort en parfums voelt, je wordt aangetrokken door historische binnenplaatsen. Maar de verbazing die je ogen als kinderen doet groot worden, is  een chocolade- en nougatfabriek in de stad te vinden. Een echte fabriek. In het centrum van Asti. 

Dit is het bedrijf Barbero. Een fabriek gekleed in geschiedenis, langs de binnenplaats, vol met bedienden en koeriers, de  eigenaren Giovanni Barbero en Davide Maddaleno, begeleiden ons om deze hoek van Asti's uniciteit te ontdekken. 

Op de begane grond vertelt het kleine chocolademuseum de ondernemersgeschiedenis van de familie, begonnen in 1883. Op de trap die ons naar de bovenverdiepingen leidt, groeten we het portret van zijn grootvader, Giovanni Gerbi, de wielrenner met de bijnaam de Rode Duivel, die in het begin van de twintigste eeuw een prachtige carrière op zijn fiets had. In de bassins waarin honing en eiwitten,
amandelen en hazelnoten worden gemengd, ontstaat een parelachtige en geurige massa. De schat van de Barbero wacht op ons op de tweede verdieping, in het ougatlaboratorium. Het is een plek waar men, ondanks het repetitieve geluid van de machines, graag stopt.

De sfeer die je in het laboratorium voelt is stil en arbeidsintensief, er is concentratie en snelheid. De machines hebben hun stem maar je hoort nauwelijks de menselijke aanwezigheid, die zich uit in gebaren.

Barbero probeert zichzelf voortdurend te verbeteren en te innoveren door altijd de hoge en bekende kwaliteit te behouden, door de beste grondstoffen te onderzoeken en de oude recepten te respecteren, van de producten en het werk te houden. 

De torrone:
De kruimelige torrone Barbero heeft unieke eigenschappen omdat het een product is dat nog steeds wordt geproduceerd volgens het oude recept van Asti's Ttorrone. Het is volledig behouden gebleven
volgens het oude werkproces, de torrone wordt ongeveer 7 uur gestoomd. We blijven eiwitten gebruiken waardoor de torrone kruimelig wordt en de smaak van torrone niet verandert. Onze torrone bevat in zijn recept een grote hoeveelheid Piemontese Hazelnoten IGP (51%) en een door ons geselecteerde duizendbloemige honing van goede kwaliteit. 

Alle hazelnoten worden met de hand geselecteerd en na het koken wordt de torrone eruit gehaald met houten "peddels" en met de hand gevormd in goede beukenvormen. Het hout wordt nog steeds gebruikt omdat het warmte-isolerend is en het maakt het mogelijk om de torrone de nodige tijd in de vormen te laten afkoelen.

Het product wordt vervolgens tot de volgende dag gekoeld op marmeren tafels en wordt vervolgens verpakt om te worden verpakt.

De chocolade:
Rechtstreeks van de oude Maya- en Azteekse traditie naar de Piemontese traditie. Barbero-chocolade heeft een lange geschiedenis die zijn wortels heeft in de traditie van het gebied, maar met het oog op innovatie en de toekomst.

De verpakkingen:
De beste manier om Barbero-producten in al hun goedheid te presenteren. Elegante metalen dozen, fijn gedecoreerd, met een verfijnde esthetiek en een vintage tintje. Ideaal om een ​​smaakvol en verfijnd product de juiste waarde te geven.

1 van 5
1 van 4