Locatie

Gelegen in Castellammare del Golfo in de provincie Trapani.

Furco

Het bedrijf werd in 1945 opgericht door Antonino Furco in een klein arbeidersdorpje in Castellammare del Golfo in de provincie Trapani.

Aanvankelijk was het geen echt bedrijf, maar gewoon een familie die in economische moeilijkheden zat door de oorlog en op een zelfgemaakte manier brood en koekjes begon te maken om te verdelen en te verkopen in hun buurt.

Na verloop van tijd werden hun producten zo succesvol dat ze een echte bakkerij en koekjesfabriek oprichtten, die in 1983 verhuisde naar een nieuwe fabriek waar ze zich uitsluitend toelegden op de productie van typisch Siciliaanse koekjes.

Klik hier om de volledige catalogus van Furco te bekijken

DE SMAKEN VAN EEN GOEDE KEUKEN

In 2003 kwam het bedrijf in handen van de huidige eigenaar Giovanni Oliva, die een grote verandering doorvoerde en zorgde voor innovatie en moderniteit, met een nieuw imago en een nieuwe productielijn.

Nieuwe producten en nieuwe verpakkingslijnen worden gecreëerd, maar altijd met behoud van dezelfde ambachtelijke methode en dezelfde liefde voor aandacht voor detail.

Hun recepten zijn de kern, zorgvuldig bewaakt en doorgegeven door  drie generaties, met het dagelijkse doel om de smaken en tradities van ons land te behouden.

De ambachtelijke productiemethode van de familie Furco grenst aan dezelfde zorgvuldige procedures van weleer en is wat hun altijd heeft onderscheiden.

Een immense zorg in de keuze van kwaliteitsingrediënten, maar bovenal de handigheid van onze ambachtslieden, die met hun handen en onze methode zoetigheden creëren met de smaak van vroeger, maar met een vleugje moderniteit, waardoor een stijl en smaak als geen ander ontstaat.

Opgericht in 1983.

Klik hier om de volledige catalogus van Furco te bekijken

1 van 5