Onze locatie

Castel San Pietro Terme is een gemeente in de Italiaanse provincie Bologna (regio Emilia-Romagna).

Palazzo di Varignana: Een merk met een verhaal om te vertellen

Het merk omarmt een unieke filosofie van een plek die volledig is gemaakt van ervaring, waarvan de belangrijkste waarden traditie, grondgebied, uitmuntendheid en gezondheid zijn.
Moderne en innovatieve technieken, gecombineerd met ambachtelijke ervaring, zorgen voor hoogwaardige, gezonde en 100% Italiaanse grond-tot-tafel producten.

Nieuwe moderne en rationele olijf- en boomgaarden en de Rio Red Garden bieden op hun beurt producten die ook worden gebruikt bij de bereiding van de gerechten van de chef-kok, in het bijzonder een selectie extravergine olijfolie van superieure kwaliteit die al is toegekend door de belangrijkste internationale gidsen.

De passie die de oprichter van Palazzo di Varignana altijd heeft gehad voor de olijfboom en voor de geschiedenis van Claterna heeft deze eeuwenlang vergeten cultuur op het grondgebied gebracht.

De lijn van lokale producten wordt aangevuld met jam en sappen, gemaakt met fruit dat op de boerderijen wordt verbouwd en geoogst en met de hand wordt vervaardigd in een kleine werkplaats. Vanaf de terrassen van de Rio Rosso-moestuin zijn er ook de 9 verschillende soorten aromatische kruiden die worden gebruikt voor de aromatische zouten, een specerij met een unieke smaak dankzij de ontmoeting met het kostbare zeezout van Cervia.

Naast de producten die direct in de boerderij worden geteeld, is er ook een selectie van uitstekende producten, in
samenwerking met primaire bedrijven die de waarden van Palazzo di Varignana delen, zoals het streven naar kwaliteit en respect voor de grote Italiaanse traditie. Het resultaat is een verfijnde lijn van fijne theesoorten met unieke geuren, dankzij het onderzoek van de deskundige blenders, die in 2015 de Don Carlo en Perle di Palazzo creëerden.

Er is ook een lijn van artisanale honing, gezouten door lokale imkers en met exclusieve organoleptische kenmerken en een van Italiaanse artisanale chocolade, met chocolaatjes en een lekkere chocoladepasta gemaakt met Palazzo di Varignana's extra vergine olijfolie en IGP-hazelnoten.

Opgericht in 2013.

1 van 5
1 van 4