Locatie

De provincie Padua (Padova) is gelegen in de Noord-Italiaanse regio Veneto. In het noorden grenst ze aan de provincie Treviso, in het oosten aan de provincie Venetië, in het zuiden aan de provincie Rovigo en in het westen aan de provincies Verona en Vicenza. In het zuiden vormt de rivier de Adige voor een groot deel een natuurlijke grens met de provincie Rovigo.

Pasticceria Giotto

De banketbakkerij in de gevangenis. Een ambachtelijk gebak, een sociaal project! De wereld proeft het, uitmuntendheid beloont het. Pasticceria Giotto heeft door de jaren heen de meest prestigieuze awards mogen ontvangen. Om er maar een paar te noemen: top tien Gambero Rosso, beste gebak in Italië volgens de populariteitspeiling van Il Gastronauta, zilveren bord van de Academie voor Italiaanse keuken… Meer dan vijftien jaar geleden werd het project Pasticceria Giotto geboren, gebaseerd op een weddenschap.
Vandaag is het een realiteit: een professionele ambachtelijke banketbakkerij in een gevangenis.

Waar we van gemaakt zijn :
In 2005 brachten we de banketbakkerij naar de Due Palazzi-gevangenis in Padua om samen met de gevangenen te werken. Tot op heden hebben we meer dan 200 mensen een vormende reis van omscholing in de kunst van het gebak en daarbuiten begeleid. Wat dit allemaal mogelijk maakt, is het werk van professionals in de sector, die ervoor hebben gekozen hun werkzaamheden in de gevangenis uit te voeren. De teams worden opgeleid en begeleid door het sociaal bureau, dat actief samenwerkt met de gevangenisautoriteiten voor de selectie en opleiding van gevangenen. “Ons doel is om gevangeniswerk een brug te laten zijn tussen de buitenwereld en de binnenkant, een concreet hulpmiddel voor rehabilitatie, een plek waar mensen zichzelf kunnen testen voordat ze terugkeren naar de samenleving.

1 van 5
1 van 4