Locatie

Pastificio dei Campi is gelegen in Gragnano. Een Italiaanse gemeente, onderdeel van de metropolitane stad Napels.

Over Pastificio Dei Campi

Vakmanschap en respect voor traditie zijn de spilpunten van onze filosofie. Pastificio dei Campi is gelegen in Gragnano, een uitzonderlijke plaats voor pastaproductie. Het bedrijf streeft ernaar de traditie van Gragnano-pasta IGP te herstellen en in stand te houden, en probeert dit te doen op een manier die vakmanschap en traditionele productiemethoden respecteert, waardoor de grondstoffen en productiestadia alle tijd krijgen die ze nodig hebben om een ​​pasta van de zeer hoogste kwaliteit te maken.

Onze tarwe, ons goud
De echte rijkdom van ons bedrijf zit in onze tarwe. Zelfs voordat ze met het Pastificio dei Campi-project begonnen, hebben ze een revolutie teweeggebracht in het concept van de productie van griesmeel van harde tarwe, te beginnen met een herontwikkeling van het land waar ons ingrediënt wordt verbouwd. In een gebied dat van oudsher is gewijd aan de teelt van durumtarwe - Puglia - hebben we lokale telers betrokken bij de productie van een uiterst voedzame tarwevariëteit, zonder het gebruik van chemische meststoffen en met alleen traditionele cultivars. Door hoge opbrengsten op te offeren – en een driejarige rotatiecyclus te gebruiken om bodemverarming door monocultuur te voorkomen – hebben we een enorme stap gezet in de richting van kwaliteit, en ook van het revolutionaire concept van volledige traceerbaarheid in de hele productieketen.

100% Made in Italy
De 100% Made in Italy-certificering is een volgende stap in het project van totale transparantie en traceerbaarheid van de Pasta di Gragnano BGA van de Pastificio dei Campi. 

1 van 5
1 van 3