Locatie

Pianella is een gemeente in de Italiaanse provincie Pescara (Regio Abruzzen).

Over Rustichella d'Abruzzo

Rustichella d'Abruzzo werd geboren in 1924 in Penne met de naam Pastificio Gaetano Sergiacomo, en vandaag is het het merk van ambachtelijke pasta dat wordt gebruikt door de beste CHEF's ter wereld.

In 1896 werd Settimio Peduzzi geboren, de jongste van zeven kinderen. In Abruzzo werd de allereerste bruiswaterfabriek opgericht; Peduzzi-frisdrank zou worden gedefinieerd als de "champagne" van Abruzzo. In 1981 besloot Piero Peduzzi, de vader van de huidige eigenaren, om te proberen zelfgemaakte volkoren pasta te produceren, die om technische redenen niet legaal in Italië kon worden geproduceerd, evenals de traditionele pasta, maar met het gebruik van bronzen matrijzen, zodat de pasta de saus beter vast kan houden. 

Vanwege het type product, dat door velen als rustiek werd beschouwd, en om een ​​keerpunt in de geschiedenis van het bedrijf te markeren, werd de nieuwe naam van de pastafabriek: Rustichella d'Abruzzo snc di G. Sergiacomo & C geboren.

Er zijn veel pastafabrikanten in Italië. Voor Rustichella D’Abruzzo is het maken van pasta een oude kunst; het historisch en cultureel erfgoed van ons land.
TROTS OM ITALIAANS TE ZIJN, trots om in het buitenland erkend te worden als DE MEEST TRADITIONELE PASTA TER WERELD

HET GEHEIM VAN ONZE PASTA
Er is een enorm verschil tussen traditioneel gemaakte pasta en industriële pasta, en dit is volledig terug te vinden in de mond. Rustichella d'Abruzzo gebruikt alleen het allerbeste griesmeel van geselecteerde harde tarwe. Dit meel met een hoog glutengehalte, gemengd met zuiver bergwater, geeft een unieke stevigheid en smaak aan de pasta. De kostbare bronzen matrijzen geven de pasta precies de juiste ruwheid om allerlei soorten sauzen vast te houden.
Het droogproces wordt langzaam uitgevoerd bij lage temperaturen, soms wel 50 uur bij ongeveer 35/40 graden, in tegenstelling tot industriële pasta waar het drogen 4/5 uur bij 90 graden wordt uitgevoerd.

KWALITEIT 
Het is een bekend feit dat echte vakmensen verschrikkelijk veeleisend zijn. Rustichella d'Abruzzo is niet anders. Van de selectie van uitstekende ingrediënten tot de kooktests na de productie, het voert strikte controles uit op het hele productieproces. Tot nu toe waren harde tarwegries van hoge kwaliteit, bronzen matrijzen en lage droogtemperaturen de elementen die altijd hebben bijgedragen aan het verkrijgen van een ruw, smakelijk product.

DE TARWE
Dankzij zijn ervaring weet Rustichella d'Abruzzo heel goed hoeveel tarwe belangrijk is om pasta van topkwaliteit te produceren: alles begint daar en beginnen met de juiste voet is van fundamenteel belang. Daarom kiezen ze zorgvuldig voor harde tarwegries, afkomstig van teelten die in ideale staat zijn verkregen, waar zowel een goed percentage ingeperkte eiwitten als zorg voor de glutenkwaliteit zijn.

1 van 3
1 van 4