Locatie

Campovalano is een plaats in de Italiaanse gemeente Campli (Regio Abruzzen).

Over Scuppoz

Missie:
Wij zijn een bedrijf dat verbonden is met de wortels van ons territorium, maar dat met nieuwsgierigheid en dynamiek naar de toekomst kijkt. We produceren sinds 1982 likeuren, met respect voor de natuur en de gemeenschap. Ons doel is om het vakmanschap en de hoogwaardige producten van onze regio Abruzzen over de hele wereld bekend te maken. 

Geschiedenis:
Scuppoz is een populair woord, geboren in Valle Castellana in Abruzzo, en wordt gebruikt om het "knallende glazen" aan te duiden als een uitnodiging om te proosten en te vieren. In de loop van de tijd is dit dialectwoord dat onder de mensen in onbruik is geraakt, gepasseerd om de producten en de familie aan te duiden die momenteel achter dit merk zitten. Het ambachtelijke project “Scuppoz” start eind jaren 70 vanuit een idee van Benito Cicconi, gepassioneerd door kruiden en infusies. Het bedrijf werd toen officieel opgericht in 1982 in Valle Castellana, Frazione Colle, vanuit een klein magazijn van een paar vierkante meter, met een laboratorium en een aangrenzend verkooppunt. Het stokje gaat dan over naar zijn zoon die, in navolging van de trend van de sector, Genziana begint te produceren, een typische Abruzzen-likeur.

Het eerste kinderproduct van dit bedrijf is de beroemde AMARO SCUPPOZ. De eigenaardigheid van deze likeur, nog steeds, is het etiket dat met de hand is getekend door professor Marco Tullio, met op de achtergrond het Della Laga-gebergte en de Abruzzese herder die naar de transhumance vertrekt. Een foto die het begin van dit bedrijf bevat, een ambachtsman die met zijn creaties de bouw van dit bedrijf begint.

Beginnend met de Amaro Scuppoz zijn er veel likeuren en infusies getest, van limoncelli tot gearomatiseerde grappa's. Al ongeveer 10 jaar runt Adriano, de zoon van Benito, dit bedrijf met zijn gezin. De Genziana Secca en Amabile zijn nu de ruggengraat van dit bedrijf, die zijn vergezeld door andere lijnen van de beste gentiaan en andere likeuren zoals Ratafià en Zoethout. 

De evolutie in de tijd is constant geweest vanaf de producten tot de verpakking, de filosofie achterdit bedrijf is altijd hetzelfde gebleven: produceren met liefde en passie en het verhaal doorgeven met de unieke Scuppoz-stijl.  De medewerkers, elk met hun eigen geest, zijn stukjes van een puzzel die de grote Scuppoz-familie vormen, die elk met hun eigen kenmerken en diversiteit een fundamentele bijdrage leveren aan ons bedrijfsproject.

Dit is de geest die het bedrijf Scuppoz onderscheidt. De passie voor ons werk, de liefde voor schoonheid, respect voor anderen en het milieu, de continue zoektocht naar kostbare en natuurlijke materialen en de constante studie voor de optimale productie van onze producten, vormen de basis van onze
filosofie. 

Scuppoz is een merk met een sterke identiteit, een bedrijf doorgegeven van vader op zoon, waardoor dit woord een symbool is geworden van vakmanschap en traditie van een veelzijdige regio: Abruzzen.

1 van 5
1 van 3