Locatie

Cenaia is een dorp in Toscane, Midden-Italië, administratief een deelgemeente van Crespina Lorenzana, provincie Pisa.

Over Torre a Cenaia

Torre a Cenaia Estate is het oorspronkelijke hart van het moderne dorp Cenaia, een dichtbevolkt en dynamisch deel van de gemeente Crespina Lorenzana (provincie Pisa). Het oude dorp van het landgoed, gekenmerkt door de "Casa Turrita", de villa met de toren ook bekend als het kasteel van Cenaja, komt voor het eerst voor in een document van 1068 na Christus.

In het bijzonder was het graaf Robert Pitti die dit onderscheidende karakter in het hele gebied heeft aangebracht dat het vandaag nog steeds beroemd maakt, en door zijn beslissing hebben ze de mogelijkheid geërfd om zowel de naam Pitti als het heraldische familiewapen te gebruiken.

Veel adellijke families namen de leiding van het landgoed over: onder hen de Bartolini Salimbeni (aan wie ze het meest prestigieuze reservaat hebben opgedragen, de super Toscaanse Per Non Dormire), en de graven De Bearn en Valery van Corsica, aan wie ze de huidige structuur van de Italiaanse parktuin, bevolkt door prachtige vrouwenbeelden.

Andere belangrijke persoonlijkheden hebben ook de geschiedenis van het landgoed gemarkeerd: denk maar aan Otto Ernst-Flick, die elke avond een fles witte wijn, de beste van het landgoed, op het nachtkastje zette. Aan iedereen die hem vroeg waarom, antwoordde hij dat er geen beter medicijn is voor een vredig leven.

Vandaag de dag zijn ze nog steeds op zoek naar uitmuntendheid en wat ons drijft is de behoefte om “altijd beter te doen”. Deze waarden, die elke actie en elke keuze leiden, vormen de rode draad van deze reis waarin ze een duizendjarige geschiedenis doorgeven, tussen traditie en innovatie.

1 van 5
1 van 4