Locatie

Casalnuovo di Napoli is een Italiaanse gemeente, onderdeel van de metroploitane stad Napels (regio Campanië).

Over Valgri

Opgericht in 1992.
Valgri is een bedrijf met een ambitieus engagement: alleen hoogwaardige voedingsproducten op de markt selecteren en presenteren. Door innovatie, traditie en kwaliteit te combineren, biedt Valgri echte en authentieke producten die elk gerecht kunnen verfraaien.
De passie van de familie Coppola voor het land en haar producten is overgedragen van vier generaties.
In korte tijd kwamen de producten op de markt en in 1992 werd het merk Valgri geboren. Op zijn percelen op de hellingen van de Vesuvius zorgt Valgri voor de hele productieketen van zijn producten, van zaaien tot oogsten.

Sinds 1960
1992: Geboorte van het merk Valgri.
1995: Na het succes van zijn producten in Campania, gaat Valgri de moderne handel in en wordt populair in heel Italië.
1998: Valgri wordt erkend als Vesuvius Tomato Specialist.
2008: Valgri lanceert Vesuvius Piennolo Cherry Tomato DOP in een innovatieve verpakking.
2019: Vandaag heeft Valgri een breed scala aan hoogwaardige producten, zelfs biologische.

Vesuvius Piennolo Cherry Tomato DOP

Is een specifieke tomatensoort die uitsluitend in het nationale park van de Vesuvius groeit. Het heeft een ovale vorm en een puntig uiteinde. Het is een product met een lange levensduur dankzij de dikke schil die de consistentie van de tomatenpulp behoudt. Dergelijke kenmerken zijn nauw verbonden met de Vesuvius-bodems die van vulkanische oorsprong zijn. Volgens de lokale traditie worden ze rond een stuk touw verzameld om een grote bos (de piennolo) te maken, die op een droge en geventileerde plaats moet worden opgehangen.

Waarom kiezen voor Valgri Vesuvius Piennolo Cherry Tomato DOP?

De Piennolo del Vesuvio DOP-cherrytomaat is een product van de Napolitaanse traditie waarvan Valgri, in de oase van het Vesuvius National Park, de hele toeleveringsketen verzorgt, van zaad tot teelt, waarbij een klein fruit wordt verkregen dat de smaak verbetert met een hoge consistentie schil en hoge concentratie aan suikers en mineralen.

S. Marzano DOP Valgri-tomaten danken hun onmiskenbare goedheid aan de ongetwijfeld voordelen van het klimaat, dat wordt beïnvloed door de gunstige invloed van de zee en de vulkanische kenmerken van de
landbouwgrond. Bekend en gewaardeerd over de hele wereld, in S. Marzano-tomaat vindt u alle bijzonderheden van verse tomaten.

De Campano gele cherrytomaat is een product met delicate en zoete smaken die doen denken aan oude en typische mediterrane smaken. Ze worden gekenmerkt door het kleine formaat van de vrucht, wat de zoete en delicate smaak versterkt.

Valgri heeft tegenwoordig een breed scala aan producten: de DOP- excellenties, van tomaten- en
tomatenconserven tot peulvruchten tot typische Campania-producten.

De kwaliteit van Valgri- producten wordt vooral gegarandeerd door de zorgvuldige keuze van de grondstoffen en ook door de kwaliteitscontroles die tijdens het productieproces worden uitgevoerd.

1 van 3